Rondreis Brazilie online
Home > Bouw je reis > Autohuur
Autohuur Brazilie

Autohuur Brazilië

Autorijden in Brazilië is zo gek nog niet: buiten de steden zijn wegen rustig en meestal in goede staat. Het is heerlijk om in vrijheid te genieten van dit land en te kunnen stoppen waar je wilt; kleine dorpjes in te rijden, te picknicken op een verlaten strand of bovenop een heuvel een fotostopje in te lassen... Onze selfdrive reizen in Brazilië zijn gebaseerd op autohuur bij een gerenommeerde maatschappij met verhuurkantoren in heel Zuid Amerika. 

Brazilie online heeft twee afwisselende selfdrives: de Colonial drive van Rio naar Belo Horizonte voert door heuvels en langs koloniale goudstadjes naar Ouro Preto. Maar je hebt ook de selfdrive Pantanal, ranches en riviersnorkelen. Deze begint en eindigt in Campo Grande en je reist door voornamelijk vlak wetlandgebied. Onderweg kun je riviersnorkelen of paardrijden. We houden dagafstanden bewust kort, zodat je niet hele dagen aan het rijden bent en ook tijd hebt om er op uit te trekken als je ergens aangekomen bent. 

Onderstaande Brazilie autohuur prijzen gelden tot en met juni 2015.
Prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en rondom de feestdagen en in het hoogseizoen kunnen er toeslagen gelden. Standaard is een categorie A huurauto inbegrepen. Wil je een grotere auto, laat het ons dan weten.

Economy-klasse (A)
GM Celta of gelijkwaardig

Handgeschakeld, 2-deurs, radio met USB aansluiting en geen airco

bagage: 2 middelgrote koffers

Geschikt voor 2-3 personen

Prijs per auto per dag:
€ 64,-

Compact-klasse (C)
Volkswagen Gol of gelijkwaardig

Handgeschakeld, 4-deurs, radio met USB aansluiting, airconditioning, elektrische ramen.

bagage: 2 middelgrote koffers of tassen

Geschikt voor 2 personen

Prijs per auto per dag:
€ 82,-

Intermediate klasse (F) Renault Sandero of gelijkwaardig

Handgeschakeld, 4-deurs, radio met USB aansluiting, electrische ramen en stuurbekrachtiging.

Bagage: 2 grote koffers en 1 middelgrote koffers

Geschikt voor 2-3 personen

Prijs per auto per dag:
€ 88,-


Full size klasse (M) Fiat Idea of gelijkwaardig

Handgeschakeld, 4-deurs, radio met USB aansluiting, airco, stuurbekrachtiging en electrische ramen.

Bagage: 2 grote koffers of 3 middelgrote koffers.

Geschikt voor 2-3 volwassene

Prijs per auto per dag:
€ 113,-


Mini-Van (R) Fiat Dobló of gelijkwaardig

Handgeschakeld, 2 deuren en 2 schuifdeuren, radio met USB aansluiting, airco, stuurbekrachtiging en electrische ramen.

Bagage: 4-5 grote koffers

Geschikt voor 4-5 personen

Prijs per auto per dag:
€ 144,-


Extra autohuur kosten ter plaatse en voorwaarden voor rijden in Brazilië:

Advies:
Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen om nog een paar uur naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht. In Brazilië hebben de weggebruikers ander verkeersgedrag dan in Nederland en gelden soms afwijkende verkeersregels.

Inbegrepen bij de autohuur:
Al je kilometers, de lokale belasting, eventuele luchthaventax auto en info materiaal, drop off kosten en een uitgebreide verzekering zijn inclusief. Onder de verzekering verstaan wij een Full cover CDW verzekering en diefstalverzekering (TPLW) met een klein eigen risicobedrag. In Brazilie bestaan geen verzekeringen zonder eigen risico. Het eigen risico bij deze uitgebreide verzekering is U$ 300,- (categorie A en C) en U$ 500,- (overige categoriën).

Ook een PAI verzekering (Personal Accident) is inbegrepen maar wie een goede reisverzekering heeft die alle medische kosten dekt, is gedekt. LET OP: we stellen een reisverzekering wel verplicht voor wie in Brazilië een auto huurt. Deze verzekering hoeft uiteraard niet per se via ons te worden afgesloten. Uitgebreide verzekeringsvoorwaarden zijn op het verhuurstation aanwezig. Vraag ernaar als je de auto in ontvangst neemt. Recht op verzekering vervalt als je je niet houdt aan de voorwaarden op het contract (rijden onder invloed etc). Schade aan ruiten is altijd voor eigen rekening, voor het verwerken van boetes wordt een toeslag in rekening gebracht.

Ook zijn er nog enkele bijkomende kosten:

Niet inbegrepen autohuur kosten ter plaatse:
Dit zijn in ieder geval: 
- brandstof  
- evt. kosten extra chauffeur(s)
  evt. kosten van het afleveren van de auto bij je hotel, zie hieronder
- evt extra voorzieningen als kinderzitje ca € 19,- (verplicht tot 8 jaar)
- borgsom, zie hieronder.

Alle kosten die ter plaatse moeten worden voldaan zijn onder voorbehoud van wijziging. De autoverhuurder heeft het recht deze indien nodig zonder voorafgaande aankondiging aan te passen.

Brandstof:
Benzine kost ca. € 0,75 per liter en is dus niet duur. Alle auto's van Localiza zijn "flex" auto's wat inhoudt dat zowel op benzine als op alcohol gereden kan worden. Alcohol is een stuk goedkoper maar de auto verbruikt ook ongeveer een derde meer van deze brandstof en het is veel slechter voor het milieu. Per saldo is het dan meestal iets voordeliger om op benzine te rijden. Let erop dat je op tijd tankt (vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden) en dat bij benzinepompen vaak alleen cash betaald kan worden. Je betaalt een deposit voor een volle tank (per creditcard) en levert de auto ook weer met een volle tank in. Een volle tank alcohol inleveren is dan natuurlijk goedkoper.

Drop off kosten:
Dit zijn de achterlatingskosten als je de auto in de ene plaats huurt en in de andere achterlaat. Deze voldoe je altijd al in Nederland en zijn dus al inbegrepen bij de reissom.
 

Recife - Salvador of v.v.                     € 484,- (ca. 850 km)
Rio - Belo Horizonte of vv.                  € 286,- (ca. 450 km) 

Uiteraard geen drop off kosten voor de selfdrive vanuit/naar Campo Grande.

Contract fee, Frequent Flyers:
Voor het opmaken van het huurcontract geldt in Brazilië geen contract fee. Tevoren geboekte speciale tarieven geven geen recht op Frequent Flyer voordelen.

Medebestuurders:
Alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Er zijn extra kosten van US$ 3,- per extra bestuurder per dag, ter plaatse te betalen. 


Extra voorzieningen:
Een kinderzitje (in Nederland ter reserveren) kost ca. US$ 7,50.- p/dag en is voor kinderen t/m 2 jaar dringend aan te raden. Het dragen van gordels op de achterbank is net als in Nederland verplicht.

Borgsom:
De borgsom is ter plaatse per creditcard op naam van de bestuurder te betalen, afhankelijk van auto type, verhoogd met de deposit voor een volle tank en eventuele opties ter plaatse.

Rijbewijs:
Je moet tenminste 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Dat geldt ook voor eventuele medebestuurders. Een internationaal rijbewijs is verplicht. Je kunt dit gemakkelijk verkrijgen bij de ANWB. Tijdens de selfdrive moet je dan zowel je gewone als het internationale rijbewijs meenemen!

Leeftijd:
De minimumleeftijd van bestuurder en medebestuurders is 21 jaar.  Er is geen maximumleeftijd. Huurperiode:
De minimumhuurperiode is 1 dag (24 uur), het is niet toegestaan in omringende landen te rijden. Breng je de auto te laat terug, dan ben je extra uren of dagen huur verschuldigd. Dit tegen het lokale en niet tegen ons tarief. Breng je de auto eerder terug, dan is restitutie niet mogelijk.

Verhuurstations/hulp:
De verhuurstations waar we mee werken zijn in Salvador (luchthaven en stad), Recife (luchthaven en stad), Rio (luchthaven en buitenwijk stad), Belo Horizonte (luchthaven) en Campo Grande (luchthaven). Meer info, verdere kantoren, de adressen, telefoonnummers en openingstijden van de kantoren, op aanvraag.

Ophalen / Terugbrengen:
Je kunt de auto ophalen op de luchthaven (24 uur per dag) of bij het stadskantoor (tot 20.00 uur) als die geopend zijn. Doe dit wel binnen 1 uur na de tevoren afgesproken tijd, wil je de reservering gehandhaafd zien. Stadsplattegronden en routekaarten zijn gratis beschikbaar maar vaak niet gedetailleerd genoeg. Je kunt ook ter plekke een wegenkaart van Quatro Rodas krijgen. Onverhoopt later terugbrengen van je auto kost je (een deel van) de hele dagprijs tegen lokale tarieven.

Waar rijden, waar niet:
De autohuur geldt voor de trajecten die we aanbieden. Check voor vertrek op het verhuurstation de toestand van de wegen op je route. De autoverhuurder is van de laatste wijzigingen op de hoogte.

Auto-categorie:
Zoals overal ter wereld zijn reserveringen altijd alleen op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs. Wil je ter plaatse zelf een grotere auto dan betaal je een toeslag op basis van de lokaal geldende tarieven.

Bagage:
De ruimte is altijd beperkt. Vaak wordt, als met meer dan 2 personen wordt gereisd, meer bagage meegenomen dan mogelijk. Zachte reistassen zijn daarbij altijd beter dan harde koffers. Een wat hogere categorie is vaak beter.

Wijzigingen voorbehouden:
Alle informatie over lokale tarieven, achterlatingskosten, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen door de autoverhuurder zonder voorgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Verdere gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst bij het ophalen van de auto.

Stel je eigen reis samen met bouwstenen 
korte Brazilië reizen of Brazilië rondreizenBrazilië online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.