Home > Over ons > Wie zijn wij?
Specialisten Brazilie

Over Brazilië online

Brazilië online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden. 

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Annemieke Dekker

Senior Reisspecialist Brazilië

Mezelf onderdompelen in een andere cultuur en echt contact hebben, dat is wat ik zo leuk vind aan reizen. Tijdens mijn studententijd heb ik veel gebackpackt en bracht ik langere tijd in een land door. Zo woonde ik een tijdje in een Cubaans gastgezin en studeerde ik Latijnsamerikaanse cultuur in Mexico. Door mee te draaien in de lokale ‘way of life’ heb ik deze landen van binnenuit leren kennen.

Hoewel mijn vrije tijd nu schaarser is, kan ik tijdens mijn reizen met Riksja nog steeds echte ontmoetingen hebben. In Brazilië heb ik dit ervaren tijdens mijn verblijf op een fazenda in de Pantanal. Overdag nam eigenaar Alex me mee op een verkenningstocht over zijn land en ’s avonds hadden we op de veranda een goed gesprek over het leven in Brazilië terwijl talloze vuurvliegjes voor sfeerverlichting zorgden.

Jeanette Stuij-de Jong

Senior Product Manager

Als ik reis, ga ik voor echte ervaringen en zie ik dingen in een breder perspectief. Via een vriendin leerde ik Riksja Travel kennen als reisorganisatie die inspireert en waar mensen op de eerste plaats staan. 

Als product manager wil ik anderen ook die reiservaring geven die verrijkt en een diepe indruk achter laat. De Amazone in Brazilië is voor mij zo'n plek. In dit niemandsland van water en jungle kun je niets anders dan onthaasten. De families die aan de rivier wonen, verbouwen bijna alles zelf. Je kunt niet even snel naar de supermarkt. Het jongetje achter mij op de foto wordt door de 'schoolboot' opgehaald. Varend zie je rode ara's overvliegen en roze rivierdolfijnen zwemmen voor je uit. Ben je benieuwd naar meer ervaringen van onze reizigers? Je kunt het lezen op onze travelnotes.

Onze partner ter plaatse

In Brazilië werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Brazilië reis, in goede handen bent.

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.

Brazilië online wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Brazilië.

Stel je eigen reis samen met bouwstenen 
korte Brazilië reizen of Brazilië rondreizenBrazilië online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.