reizen brazilie amazone clipper

Amazone stroomopwaarts

Amazone rivier

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Manaus
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 982,- p.p. bij 2 personen
Belangrijk: Excursie alleen mogelijk op woensdag

Een romantisch en avontuurlijk klinkend alternatief voor een verblijf in een jungle lodge rond Manaus is een boottrip over de Amazone.

Hoewel je hut - voor een schip - comfortabel is (met airco en douche/toilet), is er aan boord maar beperkt ruimte en blijft het weer natuurlijk een onvoorspelbare factor. Maar een boottrip over deze machtige rivier is afwisselender dan verblijf in een lodge en meer nog krijg je ook echt het gevoel hoe groot en uitgestrekt de Amazone wel niet is.

Overnachten: 3 nachten in 2-persoonshut (met douche en toilet) op de Amazon clipper
Excursie: boottrip, junglewalk met gespecialiseerde Engels sprekende gids over de Amazone
Transport: boot
Maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner
 • transfers in Manaus

 • fooien

 • drankjes ter plaatse

Amazone reizen - KrokodilDag 1 – Manaus – Amazone

Transfer van de luchthaven naar het vertrekpunt. Om ca. 14:00 uur moet je klaar staan bij de steiger van hotel Tropical net even buiten Manaus en aan de oever van de Amazone. Je vaart in internationaal gezelschap (max. 16 passagiers aan boord) van alle leeftijden eerst naar de Ariau rivier, een zijarm van de Rio Negro. Hier vaar je voor zonsondergang met kleine kano’s de smalle dichtbegroeide zijkreekjes in (de zogenaamde igarapés).

Als het donker wordt zie je het nachtleven waaronder de kaaimannen. Je bent weer terug op je boot na zonsondergang, diner aan boord terwijl de boot doorvaart naar de Acu Creek en nabijgelegen zijarmen, waar wordt aangelegd voor de nacht.

Brazilie Amazone bootJe Amazone boot

Tijdens deze reis verblijf je aan boord van een typische Amazone platbodemboot. Geen cruiseschip zoals je dat wellicht kent van de Rijn, maar speciaal uitgerust voor het varen op de Amazone en voorzien van ongeveer 10 hutten. In verhouding met de ‘lijndienstboten’ die de Amazone op en af varen en die vooral hangmatten hebben, verblijf je comfortabeler: je slaapt in airco hutten voorzien van stapelbed en eigen douche en toilet. Verder is de ruimte aan boord ook beperkt: een overdekte ruimte waar je eet en die dienst doet als ‘salon’ en een zonnedek met ligstoelen. Aan boord is zowel 120V als 12V. Het personeel in de kombuis zorgt voor prima maaltijden (inclusief) Er zijn twee motorkano’s die worden gebruikt voor rivierexcursies. Deze worden begeleid door een enthousiaste engelssprekende gids.

brazilie amazone kanoDag 2 – Op de Amazone

Vanochtend maak je na het ontbijt een junglewalk waarbij je een rits exotische bomen en planten zult zien en veel dieren kunt betrappen: het woud hier zit vol met vogels, insecten etc. Daarna bezoek je een Caboclo indianenfamilie, ziet hoe ze maniok maken (met vis, het hoofdvoedsel) een schooltje etc. Na de lunch vertrekt de boot en vaart verder door de Anavilhanas Archipel. Hier maak je een trip aan land naar het geïsoleerde maar bedrijvige Amazone stadje Novo Airão. Afhankelijk van het seizoen kun je de houtzaagmolens zien, de lokale markt, de productie van palmfiber enz. Daarna vaart de boot weer verder, onderweg diner. Ook vanavond weer een trip per kano op zoek naar kaaimannen, boomkikkers, luiaards en slangen (gelukkig onder deskundige leiding en ‘s avonds slaap je weer veilig in je hut aan boord!)

brazilie toeristen bootjeDag 3 – Op de Amazone

Na het ontbijt wordt het anker gelicht en vaar je naar Praia Grande of een ander rivierstrand met wit zand. Je kans om even lekker te zwemmen (afhankelijk van het weer natuurlijk, je vaart tenslotte dwars door het grootste regenwoud ter wereld!) De begroeiing, in deze wat drogere gebieden is heel bijzonder. Dan per kano weer een trip over Lake Acajatuba of naastgelegen meren. In dit gebied zie je vooral veel rubberbomen, Braziliaanse noten (macadamia) bomen en veel palmsoorten (je wordt vanzelf expert…) Hier heb je ook de kans om eens op piranha’s te vissen (ze hebben een slechte reputatie, maar zijn op de barbecue echt lekker!) Dan een stop bij de Paricatuba, een kleine rubberplantage / gemeenschap midden in de jungle. Na het diner vaart het schip weer verder en gaat in Lake January voor anker voor de nacht.

brazilie amazone vruchtDag 4 – Amazone – Manaus

Vandaag toch weer vroeg op, de beste tijd om het woud te zien. Je maakt een kano trip bij zonsopgang op zoek naar de, ook vroege, vogels. Na het ontbijt naar de ‘meeting of the waters’ waar twee soorten rivierwater, de geelbruine Amazone en het blauwzwarte water van de Rio Negro, eerst een heel stuk naast elkaar stromen (een vreemd gezicht) en zich dan pas mengen. Daarna het laatste stukje nog terug naar de steiger van hotel Tropical, waar je rond 11:30 uur aankomt. De reis eindigt met een transfer terug naar de luchthaven van Manaus.

Er is ook een 3 daags programma. Mocht je vlucht heel laat in Manaus aankomen, dan boeken we een middenklas hotel in de stad en vertrek je de volgende dag op dit 3 daags programma.

Let op: een riviertrip is geen busreis. Route, aanmeerpunten, excursies etc. zijn altijd onder voorbehoud van weers (wind/water)- en andere lokale omstandigheden. Het boven beschreven programma geeft echter goed weer hoe je rivierreis verloopt.

We adviseren je mee te nemen:
 • Warme trui (fleece)
 • Zonnebrandcrème
 • Zonnebril
 • Hoed, muts of pet
 • Winddicht jack
 • Zaklamp
 • Waterfles
 • Toiletpapier
 • Extra handdoek
 • Kleine snacks
 • Evt. kleine cadeautjes

 

Verstuur je reisplan