Amazone Brazilië reizen

Kano’s en kaaimannen in de Amazone

Amazone Brazilië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Amazone
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 653,- p.p. bij 2 personen

De Amazone vormt het grootste aaneengesloten tropisch regenwoud ter wereld. Vanuit Manaus kun je kennismaken met een deel ervan. Alleen al de tocht ernaartoe is een avontuur op zich. Al varend laat je de bewoonde wereld achter je, op weg naar je lodge aan de rivier.

We kozen voor kleinschalige lodges, gebouwd uit natuurlijke materialen en passend in de omgeving. Je gids neemt je mee het regenwoud in en leert je hoe de lokale bevolking hier (over)leeft. Ook ga je piranha's vissen, leer je balanceren in een uitgehakte kano, of bezoek je het huis van rivierbewoners. Tegen de avond zak je met een caipirinha in de hand onderuit en zie je toekans bij ondergaande zon langs vliegen. Tijdens het diner maak je kennis met de meest verrassende lokale gerechten en als het donker is ga je op zoek naar kaaimannen.

Overnachten: 1 nacht in Manaus en 3 nachten in een jungle lodge
Excursie: tours met gids in de jungle van Amazone
Transport: Luchthaventransfer bij aankomst, vervoer van Manaus naar de lodge per bus en boot v.v.
Maaltijden: 4 x ontbijt, 3 x lunch, 3x diner
  • fooien

  • drankjes ter plaatse

  • Vertrektransfer van Manaus naar de luchthaven

Dag 1 – Manaus aankomst en nacht in Manaus

Manaus is een grote handelsstad en doorvoerhaven van Amazonegoederen. Een transfer brengt je naar het centrum van deze handselsstad waar je één nacht slaapt. We kiezen hiervoor omdat sommige vluchten laat aankomen en hierdoor geen aansluiting hebben met de boot die vertrekt naar de Amazone. Je slaapplek is gelegen in het historische en culturele centrum en binnen vijf minuten lopen ben je al bij het Piazza del San Sebastian plein waar je lokale gerechten kunt eten.

amazone meetingDag 2 – Vervoer naar je jungle lodge

Na het ontbijt stap je in de auto en rijd je in 1,5 uur naar de oevers van de Rio Negro. Daar stap je op de boot en vaar je in 45 minuten naar je lodge midden in de Amazone.

Tijdens de rit rijd je over een brug waar je kans hebt om de ‘meeting of the waters’ te zien. In de rivier komt blauwzwart water van de Rio Negro samen met het geelbruine water van de Rio Solimões. Door verschillen in zuurgraad, snelheid en temperatuur van het water, stromen de twee kleuren water een tijd langs elkaar zonder te vermengen. Samen gaan ze verder in de Amazone rivier. Vraag de chauffeur hier te stoppen zodat je een foto kunt maken.

pax roelofs amazonewebAan de oevers wordt het woud steeds dikker en hoe dichter je bij de lodge komt, hoe minder bootverkeer er is. Je wordt gastvrij ontvangen met een glas sap van lokale vruchten.

Na de lunch stap je weer in een boot en verken je de omgeving vanaf het water met een gids. De lodge werkt nauw samen met de lokale bevolking en je maakt een stop bij één van de families. Ze vertellen je enthousiast over hun leven in de Amazone.

De lodge waar je de komende dagen verblijft is eenvoudig, maar gezellig. Het is gebouwd van natuurlijke materialen uit de omgeving: palmbladeren, riet en natuurlijk hout. De cabins hebben muggenschermen voor de ramen en een privé badkamer. Je douche is lauwwarm, voor ons in deze tropische omgeving geen probleem. Terwijl papegaaien en toekans overvliegen naar hun slaapplek, worden de olielampen aangestoken en ruik je de lokale gerechten met rijst, bonen, fruit en vis (ook piranha op de barbecue).

Ben je minder gecharmeerd van ‘back-to-basic’, kies dan voor onze knusse drijvende lodge of onze comfortabele lodge met ruime kamers en balkon.

amazone vruchtDag 3 – Amazone Brazilië, tours met gids in de jungle

Je wordt vanzelf vroeg wakker door de junglegeluiden. Als je wilt, maak dan een korte wandeling, bij zonsopgang zijn de dieren vaak het actiefst. Na het ontbijt maak je een trekking (in een internationaal groepje) met een gids door de rimboe. De paden zijn goed begaanbaar. Met stevige dichte schoenen, deet tegen de muggen en voldoende water is het prima te doen.

brazilie amazone visDe gids geeft uitleg over de dieren die hier voorkomen, zoals toekans, papegaaien en ara’s (het grote soort), maar ook over medicinale planten, voedsel en over houtkap. Helaas zijn de dieren schuw en zie je ze vaak niet. Een plensbui hoort erbij in het regenwoud, dus neem een poncho of regenjas mee.

Na de lunch aan de oevers van de rivier ga je (leren) vissen. Piranha’s komen veel voor in de wateren rondom de lodge maar er zitten ook andere soorten vis. Roze en grijze zoetwater dolfijnen sla je maar beter niet aan de haak. Aan het eind van de dag kom je terug in de lodge en als je visavontuur succesvol was, eet je vanavond zelf gevangen vis.

brazilie riksja travelDag 4: Amazone Brazilië, tours met gids in de jungle

Deze ochtend kan je rustig aan doen en zelf plannen wat je gaat doen. Overal om je heen hoor je vogels kwetteren. Bij een strandje langs de rivier meer je aan en kun je een poosje wandelen, relaxen of als je wilt, zwemmen in de rivier. Zorg dat je voor de lunch terug bent bij de lodge en dan is het siësta.

Liggend in een hangmat valt het je vast op dat de jungle overdag opvallend rustig is. In de namiddag ga je naar een inheems dorpje in het woud waar je contact kunt leggen met de autochtone bevolking. ‘s Avonds kun je voordat je gaat dineren de zon zien ondergaan.

De excursies worden uitgevoerd in een internationaal groepje en kunnen ook in een andere volgorde gedaan worden.

brazilie amazoneDag 5 Lodge – Manaus

In de loop van de ochtend vaar je per boot terug naar Manaus. Vanaf de haven word je naar de luchthaven gebracht. Hier check je in voor je binnenlandse vlucht, vervolgens vlieg je door naar je volgende avontuur in een ander deel van Brazilië.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Drijvende lodge diep in de jungle

Reissom: € 818,- p.p. bij 2 personen,
Inbegrepen: 3 nachten in 2-persoons kamer, 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3x diner, tours met gids in de jungle van Amazone, transfers

Wil je voor de volle jungle beleving gaan en heb je daar iets meer ‘budget’ voor over (omdat je er toch maar één keer in je leven komt)?

Diep verborgen in de Amazone vonden wij dit afgelegen en ongerepte plekje. Het bijzondere aan deze lodge vonden wij dat het drijft, kleinschalig is en compact opgebouwd. Daardoor heeft het een knusse sfeer.

De kamers liggen rondom een gezellig middelpunt met een bar en hangmatten. Wij voelden ons hier helemaal thuis. Vanuit je hangmat of je kamer spring je zo het verfrissende water in (wel spannend, maar niet gevaarlijk). Als je erg op je privacy gesteld bent, kan deze lodge iets te knus zijn: De (bad)kamers zijn slechts gescheiden door dunne houten wanden. Oordopjes zijn een prima oplossing, of vraag je Brazilië reisspecialist naar onze ruimer opgezette comfortabele lodge op palen.

Welke optie wil je aanvragen?

Kano’s en kaaimannen in de Amazone
Drijvende lodge diep in de jungle
x

Verstuur je reisplan