Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Kano’s en kaaimannen in de Amazone

   Amazone Brazilië

   Kano’s en kaaimannen in de Amazone
   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Manaus
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 681,- p.p. bij 2 personen

   De Amazone vormt het grootste aaneengesloten tropisch regenwoud ter wereld. Vanuit Manaus kun je kennismaken met een deel ervan. Alleen al de tocht ernaartoe is een avontuur op zich. Al varend laat je de bewoonde wereld achter je, op weg naar je lodge aan de rivier.

   We kozen voor kleinschalige lodges, gebouwd uit natuurlijke materialen en passend in de omgeving. Je gids neemt je mee het regenwoud in en leert je hoe de lokale bevolking hier (over)leeft. Ook ga je piranha's vissen, leer je balanceren in een uitgehakte kano, of bezoek je het huis van rivierbewoners. Tegen de avond zak je met een caipirinha in de hand onderuit en zie je toekans bij ondergaande zon langs vliegen. Tijdens het diner maak je kennis met de meest verrassende lokale gerechten en als het donker is ga je op zoek naar kaaimannen.

   Overnachten: 3 nachten in junglelodge
   Excursie: tours met gids in de jungle van Amazone
   Transport: Manaus per bus, boot naar de lodge v.v.
   Maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3x diner
   • fooien

   • drankjes ter plaatse

   amazone meetingDag 1 – Manaus aankomst, vervoer naar lodge

   Manaus is een grote handelsstad en doorvoorhaven van Amazonegoederen. Meestal kom je er rond het middaguur aan en ga je direct naar de haven. Per gemotoriseerde kano of typische amazone boot naar je lodge. Je grote bagage laat je veilig achter in Manaus en met zo’n 5 kg bagage per persoon ga je verder op pad. Wanneer je vlucht in de middag aankomt, sluit het niet aan op je boottransfer. Dan overnacht je in Manaus en vertrek je de volgende morgen naar de lodge.

   Het is, afhankelijk van de lodge waarin je verblijft, één tot drie uur varen van de stad. Tijdens de boottransfer naar de lodge kom je langs de ‘meeting of the waters’, waar blauwzwart water van de Rio Negro samenkomt met het geelbruine water van de Rio Solimões. Door verschillen in zuurgraad, snelheid en temperatuur van het water, stromen de twee kleuren water een tijd langs elkaar zonder te vermengen. Samen gaan ze verder in de Amazone rivier.

   pax roelofs amazonewebAan de oevers wordt het woud steeds dikker en hoe dichter je bij de lodge komt, hoe minder bootverkeer er is. Je wordt gastvrij ontvangen met een glas sap van lokale vruchten.De lodge waar je de komende dagen verblijft is eenvoudig, maar gezellig, heeft geen elektriciteit. Het is gebouwd van natuurlijke materialen uit de omgeving: palmbladeren, riet en natuurlijk hout. De cabins hebben muggenschermen voor de ramen en een privé badkamer. Je douche is lauwwarm, voor ons in deze tropische omgeving geen probleem. Terwijl papegaaien en toekans overvliegen naar hun slaapplek, worden de olielampen aangestoken en ruik je de lokale gerechten met rijst, bonen, fruit en vis (ook piranha op de barbecue).

   Ben je minder gecharmeerd van ‘back-to-basic’, kies dan voor onze knusse drijvende lodge (met ’s avonds elektriciteit en fan in je kamer), of onze comfortabele lodge met ruime kamers en balkon.

   amazone vruchtDag 2 en 3 – Amazone Brazilië, tours met gids in de jungle

   Je wordt vanzelf vroeg wakker door de junglegeluiden. Als je wilt, maak dan een korte wandeling, bij zonsopgang zijn de dieren vaak het actiefst. Na het ontbijt maak je een trekking (in een internationaal groepje) met een gids door de rimboe. De paden zijn goed begaanbaar. Met stevige dichte schoenen, deet tegen de muggen en voldoende water is het prima te doen.

   De gids geeft uitleg over de dieren die hier voorkomen, zoals toekans, papegaaien en ara’s (het grote soort), maar ook over medicinale planten, voedsel en over houtkap. Helaas zijn de dieren schuw en zie je ze vaak niet. Een plensbui hoort erbij in het regenwoud, dus neem een poncho of regenjas mee.

   brazilie amazone visNa de lunch aan de oevers van de rivier ga je (leren) vissen. Piranha’s komen veel voor in de wateren rondom de lodge maar er zitten ook andere soorten vis. Roze en grijze zoetwater dolfijnen sla je maar beter niet aan de haak. Aan het eind van de dag kom je terug in de lodge en als je visavontuur succesvol was, eet je vanavond zelf gevangen vis.

   Na het diner ga je bijvoorbeeld in kleine bootjes op kaaimanjacht: de gids schijnt met zijn lamp en in het donker glitteren de ogen van de kaaiman, met een beetje geluk uiteraard. (hoe verder deze lichtjes uit elkaar staan, hoe groter de kaaiman!)

   brazilie riksja travelNa het ontbijt vaar je een stukje over de Rio Negro. Het is nog vroeg en overal om je heen hoor je vogels kwetteren. Bij een strandje langs de rivier meer je aan en kun je een poosje wandelen, relaxen of als je wilt, zwemmen in de rivier. Voor de lunch vaar je terug naar de lodge en dan is het siësta.

   Liggend in een hangmat valt het je vast op dat de jungle overdag opvallend rustig is. In de namiddag ga je naar een inheems dorpje in het woud waar je contact kunt leggen met de autochtone bevolking. ’s Avonds kun je voordat je gaat dineren de zon zien ondergaan.

   De excursies worden uitgevoerd in een internationaal groepje en kunnen ook in een andere volgorde gedaan worden.

   brazilie amazoneDag 4 – Lodge – Manaus

   In de loop van de ochtend, uiteraard afhankelijk van je terugvlucht, vaar je per boot terug naar Manaus. Omdat deze boot de lange trip terug niet elk uur kan maken, is het mogelijk dat er enige wachttijd zit tussen de aankomst in Manaus en het vertrek van je vlucht naar de volgende Braziliaanse bestemming..

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Drijvende lodge diep in de jungle

   Reissom: € 806,- p.p. bij 2 personen,
   Inbegrepen: 3 nachten in 2-persoons kamer, 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3x diner, tours met gids in de jungle van Amazone, transfers

   Wil je voor de volle jungle beleving gaan en heb je daar iets meer ‘budget’ voor over (omdat je er toch maar één keer in je leven komt)?

   Diep verborgen in de Amazone vonden wij dit afgelegen en ongerepte plekje. Het bijzondere aan deze lodge vonden wij dat het drijft, kleinschalig is en compact opgebouwd. Daardoor heeft het een knusse sfeer. Bijkomend voordeel is dat er ’s nachts elektriciteit is, zodat je een fan hebt en je camera kunt opladen.

   De kamers liggen rondom een gezellig middelpunt met een bar en hangmatten. Wij voelden ons hier helemaal thuis. Vanuit je hangmat of je kamer spring je zo het verfrissende water in (wel spannend, maar niet gevaarlijk). Als je erg op je privacy gesteld bent, kan deze lodge iets te knus zijn: De (bad)kamers zijn slechts gescheiden door dunne houten wanden. Oordopjes zijn een prima oplossing, of vraag je Brazilië reisspecialist naar onze ruimer opgezette comfortabele lodge op palen.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Kano’s en kaaimannen in de Amazone
   Drijvende lodge diep in de jungle
   x