natuur reizen Brazilie iguacu

Even slikken bij de Duivelskeel

Iguazu watervallen Brazilië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Foz do Iguacu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

De grootste en meest spectaculaire waterval van Zuid Amerika is Foz do Iguaçu. Het is een stukje vliegen en dat kost tijd en geld, maar je reis naar Brazilië is eigenlijk niet compleet zonder het gedonder en gebrul van deze watervallen van dichtbij te hebben meegemaakt.

In twee dagen bezoek je met een privé gids op je eigen tempo zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Je gids loodst je langs de lange rijen en touringcars en geeft je zoveel tijd als je wilt om jouw perfecte foto's te maken. De Braziliaanse kant geeft een goed beeld van de omvang van de watervallen omdat je ze van een afstandje bekijkt. Aan de Argentijnse kant beleef je de waterval vanuit een ander persfectief. Je beleeft de watervallen van dichtbij en staat oog in oog met de legendarische 'Duivelskeel': één van de diepste kloven waarin het water naar beneden stort. Je overnacht in een knusse pousada met zwembad in een rustige woonwijk buiten het centrum.

Overnachten: 2 nachten in een pousada
Excursie: met privé gids en vervoer naar de watervallen aan de Argentijnse kant
Transport: transfer bij aankomst luchthaven – hotel (per minibus)
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • autohuur

  • entree legendarische Duivelskeel watervallen: Braziliaanse kant (€ 15,- p.p.) Argentijnse kant (€ 10,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

iguacu watervallenDag 1 – Foz do Iguaçu, Braziliaanse kant

Als je tijdens de vlucht vanuit Rio of Sao Paulo aan de linkerkant van het toestel zit, kun je bij de landing wellicht al een glimp van de watervallen opvangen in de dichte jungle. Na aankomst op de kleine luchthaven van Foz do Iguaçu sta je al snel in de aankomsthal. Hier wordt je opgewacht en naar je hotel gebracht. Foz zelf is een grote onaantrekkelijke stad met hoge gebouwen en weinig te zien of te beleven. In een rustige groene woonwijk buiten het centrum vonden wij een eenvoudige, maar knusse pousada met een klein zwembad.

Afhankelijk van de aankomst van je vlucht kan je ‘s middags of de volgende ochtend de Braziliaanse kant van de watervallen bewonderen. Onderweg zie je de omgeving steeds tropischer worden, met vaak honderden vlinders. Aangekomen bij hotel Cataratas zie je het eerste deel van de watervallen liggen en vanaf hier starten verschillende wandelingen langs de Iguaçu rivier waarin de watervallen omlaag denderen.

iguacu vogelDe Brazilianen zeggen: “Argentinië heeft de watervallen, maar wij hebben het uitzicht” en zo is het. Circa 80% van de watervallen ligt aan de Argentijnse kant van de Iguaçu rivier, maar vanaf het pad aan de Braziliaanse kant zie je ze het best. Langs het pad liggen verschillende platformen waar je boven de rivier bent, dichtbij de watervallen. Als de wind in de ‘goede’ richting staat kun je behoorlijk nat gesproeid worden, maar je beloning is dan wel een regenboog die de zon veroorzaakt in het stuifwater.

Moe maar voldaan keer je terug naar je pousada voor een verfrissende plons in het zwembad. ‘s Avonds namen wij voor enkele reales een taxi naar een churrasceria (typisch Braziliaans vlees restaurant) La Cabaña. Je kunt zoveel eten als je wilt, dus doe je riem alvast wat losser. De obers bleven maar langs komen met steeds weer een ander stuk vers vlees van het spit.

iguazu reizigerDag 2 – Las cataratas de Iguazu, Argentijnse kant

Na het ontbijt word je opgepikt bij je pousada en in een half uur rijd je naar de Braziliaans/Argentijnse grens, waar je gids zorgt voor de formaliteiten. Na de prachtige beelden van de watervallen van gisteren vroegen wij ons of de Argentijnse kant zou tegenvallen. Maar het is niet te vergelijken. Wandelend door een enorm park met verschillende lange wandelpaden zo dichtbij het donderende water beleef je de watervallen weer heel anders.

Vanaf het Visitor Centre aan de Argentijnse kant vertrek je per treintje naar het beginpunt van een wandelpad langs de bovenkant van de watervallen. De route duurt ongeveer een uur. Onderweg heb je kans om bruine capucijneraapjes en coati’s (neusbeertjes) te zien. Omdat je langs de bovenkant loopt, zie je bovendien veel tropische vogels die langs de watervallen en boven de rivier vliegen. Met een beetje geluk spot je een toekan.

foz do iguacu waterval regenboogVervolgens neem je weer een treintje naar La Garganta del Diablo, de Duivelskeel. Hier zie je van dichtbij hoe de rustig stromende Iguaçu rivier verandert in een oorverdovende waterval, gemiddeld 1.750 kubieke meter water valt hier per seconde naar beneden. Vanaf een platform kijk je recht het ‘hart’ van de waterval in, een heel andere ervaring dan de watervallen vanaf een afstandje bekijken, zoals aan de Braziliaanse kant.

Weer terug in Brazilië heb je de middag ter vrije besteding. In de zomer drijft de tropische temperatuur je misschien vanzelf naar het zwembad (niks mis mee..), maar heb je nog energie, dan zijn er best wat leuke opties rondom Iguaçu.

iguacu brigitte birdparkTips:

Parque des Aves is een vogelpark vlak voor de ingang naar de watervallen. Dit vinden wij de leukste excursie. Je loopt door enorme volières waar o.a. arapapegaaien en toekans rondvliegen. Je ziet ze van heel dichtbij. Het park is goed georganiseerd, je ziet er ook bedreigde Amazonevogels.

Wij vonden het ook leuk om een helicoptervlucht te maken boven de watervallen. Vanuit de lucht zie je de Duivelskeel en de 275 watervallen samen. Je vliegt over immense watervlaktes omringd door groene jungle en ziet nu waar al dat water vandaan komt. Het is een vluchtje van niks (10 minuten), maar indrukwekkend vonden wij het wel.

foz do iguacu watervalDag 3 – Foz do Iguaçu vertrek

Afhankelijk van je vluchttijd heb je de ochtend nog vrij. Je vertrekt op eigen gelegenheid naar de luchthaven.

Wil je Brazilië combineren met Argentinië? Een goed punt om je reis in Argentinië te vervolgen is na de watervallen. Kijk tussen onze Argentinië bouwstenen voor invulling van je reis.

iguacu bootVerlenging extra dag en per boot naar het brullende water

Natuurlijk kun je tijdens een verblijf van 2 nachten een goede indruk krijgen van de watervallen, maar blijf je een nachtje langer dan heeft dat twee voordelen:

Ten eerste kun je meer zien van de tropische omgeving van Iguaçu. In het regenwoud komen exotische diersoorten voor als capucijneraapjes, coati’s en toekans. Er leven ook bijzonder grote vlinders en er groeien zeldzame bloemen en hoe verder van de watervallen je gaat, hoe minder reizigers je tegenkomt.

Maar door deze extra dag heb je ook de gelegenheid om een jetboot safari te maken. Toeristisch, maar toch heel spectucalair om de waterval van onder te zien. Nadat je je zwemvest aangetrokken hebt ‘zweef’ je over de rivier naar de watervallen. Vanaf het water zijn de watervallen overweldigend en de jetboat-bestuurder vaart tot heel dicht langs het denderende water. Een plastic zak voor je camera krijg je mee en de bestuurder laat op de juiste plekken de boot even stil liggen, zodat je (ruim) de tijd hebt om foto’s te maken.   Interesse in deze verlenging? Geef het aan op het aanvraagformulier.

Reissom: € 420,- p.p. o.b.v. 2 personen, inclusief:
3 overnachtingen in pousada Iguaçu in 2-persoons kamer met ontbijt, excursies zoals omschreven plus jetboot safari, transfer van de luchthaven naar het hotel.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortabel hotel in tropische omgeving

Reissom: € 254,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in 2-persoons kamer met ontbijt, transfer bij aankomst en excursie

Ben je wat meer gesteld op comfort en wil je in een tropische omgeving verblijven, geef dit dan aan bij je reisspecialist. Je overnacht dan in een lodge buiten de stad. De lodge is opgezet met veel hout. Neem een plons in het riante zwembad, luister naar de vogelgeluiden, of wandel door de uitgestrekte tuin naar de rivier. Mocht de lodge niet beschikbaar zijn, dan hebben wij passende alternatieven gevonden aan de Argentijnse kant. Je verblijft dan in een rustig en comfortabel appartement of een sfeervolle posada, met zwembad in een tropische tuin.

Koloniaal grandeur hotel bij de watervallen

Reissom: € 628,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in 2-persoons kamer met ontbijt, transfer bij aankomst en excursie.

Hotel Das Cataratas ligt op een unieke locatie: In het Nationale Park Iguaçu, direct bij de watervallen. Wanneer je in dit koloniale grandeur-hotel wilt logeren, kun je naar de waterval toe wanneer je maar wilt. Wel zit je ver van de stad. Je kunt bijvoorbeeld naar de watervallen gaan nadat alle toeristen zijn vertrokken bij de ondergaande zon, of juist ‘s morgens vroeg. Geef het aan wanneer je hier wilt verblijven in plaats van in de stad.

Welke optie wil je aanvragen?

Even slikken bij de Duivelskeel
Comfortabel hotel in tropische omgeving
Koloniaal grandeur hotel bij de watervallen
x

Verstuur je reisplan