Easy going in Rio de Janeiro

overnachtingen in Rio de Janeiro

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rio de Janeiro
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: halve dag fietstocht met gids
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

✓ Ontdek de wereldstad Rio de Janeiro per fiets
✓ Verblijf vlakbij het Copacabana strand of in de artistieke wijk Santa Theresa
✓ Halve dag auto met chauffeur is extra bij te boeken
✓ Halve dag samba en carnaval tour is extra bij te boeken

Overnachten: 2 nachten in koloniale casa of stadshotel
Excursie: halve dag fietshuur met een Nederlandse routebeschrijving
Transport: privétransfer luchthaven - hotel
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • autohuur

  • excursie: halve dag Rio de Janeiro met chauffeur (€ 114,- p.p.), halve dag samba en carnaval tour (€ 118,- p.p.)

  • entrees

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

 

Rio de JaneiroDag 1 – Aankomst Rio de Janeiro

Aangezien dit meestal het startpunt van je reis is, regelen we een aankomsttransfer voor je. In de hal van de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur van onze plaatselijk agent. Hij heeft een bordje in zijn hand met je naam erop en brengt je rechtstreeks naar je hotel.

Je verblijft in de meest levendige hotelwijk van Rio de Janeiro: Copacabana. Binnen een paar minuten sta je op Copacabana, het strand met de sprekende naam dat in de jaren ’70 veel jetsetters trok (en nu de meeste toeristen). Op loopafstand vind je het iets minder toeristische Ipanema met een gezellige boulevard met veel kiosks, souvenirverkopers en uitzicht op de “two brothers”. In Leblon (de straten achter Ipanema) heb je moderne winkels en boetiekjes.

Je hotel is vrij standaard hoogbouw, met airconditioning en een dakterras met zwembad. We hebben het gekozen vanwege de locatie: precies daar waar je volgens ons wil zijn, middenin de levendigheid van de strandwijken. Zoek je een goedkopere en minder toeristische optie verder van het strand, kijk dan onderaan de pagina bij onze knusse pousada in de artistieke wijk Santa Teresa, hier heerst een meer “bohemian sfeertje”.

Fietsen Rio de JaneiroDag 2 – Een dag in Rio de Janeiro

De Copacabana en Ipanema zijn de beroemdste stranden, maar in totaal heeft de stad meer dan 20 stranden en baaien. Door de stad ligt een fietspad, waar de carioca’s zelf ook graag ontspanning zoeken. Fiets in ongeveer 4 uur met een gids langs een deel van de kust, naar het historische centrum en de beroemde trappen van Escadaria Selarón. Onderweg passeerden we skatende en joggende Carioca’s en genoten we van een verse kokosnoot langs de waterkant tijdens een relaxmomentje. Van de gids krijg je naast interessante wetenswaardigheden ook leuke tips voor je verblijf in Rio de Janeiro. Heb je nog zin om ’s middags iets te ondernemen, dan kun je naar de suikerbroodberg, hopelijk zonder bewolkte top (dat gebeurt nogal eens…). Of ga naar de Corcovado bergtop om met het beroemde Christusbeeld op de foto te gaan, in 2007 verkozen tot één van de nieuwe Wereldwonderen.

Uitzicht Rio de JaneiroDag 3 – Vertrek Rio de Janeiro

Na een uitgebreid ontbijt in je hotel heb je nog tijd om de laatste keer je voeten in het zand van het Copacabana strand te zetten. Hierna vertrek je naar je volgende bestemming.

Er is veel te zien en te doen in deze bruisende stad, veel reizigers vinden daarom twee nachten niet voldoende. Wil je ook meer zien? Verleng dan je verblijf. Wij hebben hieronder een aantal tours geselecteerd die je een ander stuk van Rio laten zien en waarvan het de moeite loont ze van tevoren vast te leggen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Koloniale casa in kunstenaarswijk Santa Teresa

Reissom: € 206,-
Inbegrepen: 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt, transfer bij aankomst en fietshuur

De strandwijken Copacabana en Ipanema zijn hip en happening, maar ook erg toeristisch. Voor wie niet direct een strandliefhebber is, of voor wie juist graag meer wil zien van de culturele kant van Rio, hebben we een kleinschalig hotel geselecteerd in de gezellige wijk Santa Teresa. ’s Avonds kun je er heerlijk eten tussen de carioca’s. Je zit niet aan het strand of bezienswaardigheden maar een taxi brengt je er in ongeveer 20 minuten naartoe. Het hotel is gebouwd in 19e eeuwse stijl, met hoge plafonds en houten vloeren, en ademt een koloniale gemoedelijke sfeer uit. Geniet van het uitzicht van het balkon of dakterras en dompel je onder in het lokale stadsleven.

Halve dag Rio de Janeiro met chauffeur

Reissom: € 106 p.p.
Inbegrepen: tour door Rio de Janeiro met auto met chauffeur en gids

Je wordt opgehaald bij je hotel en hebt gedurende vier uur een auto met chauffeur en gids tot je beschikking. Zo hoef je niet alle verplichte nummers van een city-tour af en kun je rechtstreeks naar waar jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar het kabelbaanstation en met de kabelbaan omhoog de ‘Suikerbroodberg’ op (entree ca €19,-). Dàn heb je echt het gevoel: ‘ik ben in Rio de Janeiro!’. Vervolgens kun je naar downtown, het historische deel van de stad waar de oudste kerken staan, of ga naar Santa Teresa. Dit is een artistieke wijk met galeries, winkels en Portugese huizen in oorspronkelijke stijl. En natuurlijk kun je een bezoek brengen aan Cristo Redentor (entree circa €10,-), het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser dat over de stad waakt. Wanneer je de tour rond half 10 start, word je om circa half 2 bij je hotel afgezet of in overleg met je chauffeur op een plek naar keuze in Copacabana.

Halve dag samba en carnaval tour

Reissom: € 118,- p.p.
Inbegrepen: halve dag samba en carnaval tour

Rio de Janeiro is wereldberoemd om haar carnaval en samba ritmes. Eens per jaar staan de grote kuststeden op hun kop en het hele jaar door wordt er met passie gewerkt aan de enorme praalwagens en shows. Het bijwonen van het carnaval is erg duur en moet je lang van tevoren boeken. Maar, mét deze tour maak je buiten het seizoen toch kennis met de achtergronden van het Braziliaanse carnaval. Je begint met een wandeling door de historische haven waar de samba ooit begon, en hierna bezoek je een ‘barracão’ (carnaval atelier) van een sambaschool.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going in Rio de Janeiro
Koloniale casa in kunstenaarswijk Santa Teresa
Halve dag Rio de Janeiro met chauffeur
Halve dag samba en carnaval tour
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan