Easy going in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro overnachtingen, reis Rio, startpakket, brazilie

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rio de Janeiro
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reisduur: € 208,- p.p. bij 2 personen

Net als New York heeft alleen al de naam Rio de Janeiro een magische klank. Die van een stad waar je toch ooit eens geweest moét zijn: opwindende beelden van carnaval, sambabandjes op straat, het beroemde Christusbeeld. Je gaat er niet heen voor musea of monumenten, maar voor die beroemde stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema. Stap op de fiets en verken de stranden in je eigen tempo, terwijl je 's avonds met een caipirinha in je hand de zon achter de heuvels van de stad ziet verdwijnen: bem-vindo ao Rio!

Slaap aan de Copacabana om optimaal van het strandleven te genieten, of kies juist voor de artistieke wijk Santa Teresa. Volgens ons zijn het de inwoners van Rio de Janeiro zelf die de stad zo populair maken. Rijk of arm, de 'carioca's', zoals de inwoners van Rio heten, stralen van levenslust. Hoe lang of kort je ook blijft: je zult aangestoken worden door de Braziliaanse passie, hun sportieve karakter, maar boven alles door hun onbezorgde levenshouding.

Overnachten: 2 nachten in koloniale casa of stadshotel
Excursie: halve dag fietshuur met een Nederlandse routebeschrijving
Transport: privétransfer luchthaven - hotel
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • autohuur

  • excursie: halve dag Rio met chauffeur (€ 130,- p.p.), naar de top van de Favelas (€ 67,- p.p.), halve dag samba en carnaval tour (€ 128,- p.p.)

  • entrees

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

 

Rio de JaneiroDag 1 – Aankomst Rio de Janeiro

Aangezien dit meestal het startpunt van je reis is, regelen we een aankomsttransfer voor je. In de hal van de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur van onze plaatselijk agent. Hij heeft een bordje in zijn hand met je naam erop en brengt je rechtstreeks naar je hotel.

Je verblijft in de meest levendige hotelwijk van Rio: Copacabana. Binnen een paar minuten sta je op Copacabana, het strand met de sprekende naam dat in de jaren ’70 veel jetsetters trok (en nu de meeste toeristen). Op loopafstand vind je het iets minder toeristische Ipanema: De plek waar tegenwoordig de meeste moderne winkels en boetiekjes openen, langs een gezellige boulevard met veel kiosks en souvenirverkopers. Je hotel is vrij standaard hoogbouw, met airconditioning en een dakterras met een zwembad. We hebben het gekozen vanwege de locatie: precies daar waar je volgens ons wil zijn, middenin de levendigheid van de strandwijken. Zoek je een goedkopere en minder toeristische optie verder van het strand, kijk dan onderaan de pagina bij onze knusse pousada in de hippe wijk Santa Teresa.

Dag 2 – Een dag in Rio

Wanneer je ‘s morgens opstaat kun je naar het dakterras lopen voor een breed uitzicht over de stad en het strand. Wij namen gelijk een frisse duik in zee en voelden ons meteen thuis.

Ipanema en CoVakantie Brazilie: fietsen Rio de Janeiropacabana zijn de beroemdste stranden, maar in totaal heeft de stad meer dan 20 stranden en baaien. Dé manier om op eigen houtje de stranden van Rio te verkennen, is volgens ons per fiets. Langs een groot deel van de kust en door de stad ligt een fietspad, waar de carioca’s zelf ook graag ontspanning zoeken. Wij regelen een halve dag fietshuur met een Nederlandse routebeschrijving. Je fietst op je gemak langs de suikerbroodberg, hopelijk zonder bewolkte top (dat gebeurt nogal eens…). Alsof je al jaren in Rio woont, fiets je naar Ipanema of door het Flamingo Park langs skatende of joggende carioca’s. Wij genoten met een verse kokosnoot langs de waterkant van ons verdiende relaxmomentje.

Uitzicht Rio de JaneiroDag 3 – Vertrek Rio de Janeiro

Na een uitgebreid ontbijt in je hotel heb je nog tijd om de laatste keer je voeten in het zand van het Copacabana strand te zetten. Hierna vertrek je naar je volgende bestemming.

Reis je ‘s avonds pas verder, of verleng je deze bouwsteen met één nacht, bezoek dan het beroemde Christusbeeld op de bergtop Corcovado, in 2007 verkozen tot één van de nieuwe Wereldwonderen. Met mooi weer heb je hier volgens ons het beste uitzicht op de stad. Daarnaast selecteerden wij hieronder een aantal tours die je een ander stuk van Rio laten zien en waarvan het de moeite loont ze van tevoren vast te leggen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Koloniale casa in kunstenaarswijk Santa Teresa

Reissom: € 197,-
Inbegrepen: 2 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt, transfer bij aankomst en fietshuur

De strandwijken Copacabana en Ipanema zijn hip en happening, maar ook erg toeristisch. Voor wie niet direct een strandliefhebber is, of voor wie juist graag meer wil zien van de culturele kant van Rio, hebben we een kleinschalig hotel geselecteerd in de gezellige wijk Santa Teresa. ‘s Avonds kun je er heerlijk eten tussen de carioca’s. Je zit niet aan het strand of bezienswaardigheden maar een taxi brengt je er in ongeveer 20 minuten naartoe. Het hotel is gebouwd in 19e eeuwse stijl, met hoge plafonds en houten vloeren, en ademt een koloniale gemoedelijke sfeer uit. Geniet van het uitzicht van het balkon of dakterras en dompel je onder in het lokale stadsleven.

Halve dag Rio met chauffeur

Reissom: € 114 p.p.
Inbegrepen: tour door de stad met auto met chauffeur en gids

Je wordt opgehaald bij je hotel en hebt gedurende vier uur een auto met chauffeur en gids tot je beschikking. Zo hoef je niet alle verplichte nummers van een city-tour af en kun je rechtstreeks naar waar jij wilt. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar het kabelbaanstation en met de kabelbaan omhoog de ‘Suikerbroodberg’ op (entree ca €19,-). Dàn heb je echt het gevoel: ‘ik ben in Rio!’. Vervolgens kun je naar downtown, het historische deel van de stad waar de oudste kerken staan, of ga naar Santa Teresa. Dit is een artistieke wijk met galeries, winkels en Portugese huizen in oorspronkelijke stijl. En natuurlijk kun je een bezoek brengen aan Cristo Redentor (entree circa €10,-), het 38 meter hoge beeld van Christus de Verlosser dat over de stad waakt. Wanneer je de tour rond half 10 start, word je om circa half 2 bij je hotel afgezet of in overleg met je chauffeur op een plek naar keuze in Copacabana.

Halve dag samba en carnaval tour

Reissom: € 118,- p.p.
Inbegrepen: halve dag samba en carnaval tour

Rio is wereldberoemd om haar carnaval en samba ritmes. Eens per jaar staan de grote kuststeden op hun kop en het hele jaar door wordt er met passie gewerkt aan de enorme praalwagens en shows. Het bijwonen van het carnaval is erg duur en moet je lang van tevoren boeken. Maar, mét deze tour maak je buiten het seizoen toch kennis met de achtergronden van het Braziliaanse carnaval. Je begint met een wandeling door de historische haven waar de samba ooit begon, en hierna bezoek je een ‘barracão’ (carnaval atelier) van een sambaschool.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going in Rio de Janeiro
Koloniale casa in kunstenaarswijk Santa Teresa
Halve dag Rio met chauffeur
Halve dag samba en carnaval tour
x

Verstuur je reisplan