Self drive Brazilië reizen

Colonial drive to Belo Horizonte

Self drive Brazilië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rio - Petropolis - Tiradentes - Sao Joao - Congonhas - Ouro Preto - Belo Horizonte
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 472,- p.p. bij 2 personen

Deze afwisselende selfdrive verbindt Rio de Janeiro met barokke goudstadjes als Ouro Preto en Sao João en eindigt op de luchthaven van Belo Horizonte.

Per huurauto ga je via een goede weg direct de stad uit, in noordelijke richting. Op weg naar het 'verborgen' stadje Tiradentes kun je lunchen in de keizerlijke tuinen van Petropolis. Koloniaal juweeltje Tiradentes ligt in een schitterend heuvelgebied, je verblijft er twee nachten zodat je met de auto de omgeving kunt verkennen. Daarna rijd je naar Ouro Preto, door de 'gold rush' in de 17e-eeuw een stad vol pracht en praal. Je kunt er te voet de kronkelige, barokke straatjes zien en 's middags de auto pakken naar het mijndorp Mariana. Tenslotte rijd je naar de luchthaven van Belo Horizonte, waar je de auto inlevert en doorvliegt naar je volgende bestemming.

Overnachten: 4 nachten in kleinschalige pousada’s
Excursie: geen
Transport: huurauto categorie A gedurende de hele reis
Maaltijden: 4 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • extra autohuur

  • fooien

Self drive Brazilië heuvelsDag 1 – Rio – Petropolis – Tiradentes

Reistijd: ca. 4 uur

Vandaag haal je rond 08:00 uur de auto op bij het verhuurstation in een buitenwijk van Rio. Van hier is het makkelijk de stad uit rijden. Buiten Rio zijn de wegen rustig en goed onderhouden. Bovendien ontvang je van ons een routebeschrijving en infopakket. Meer informatie over de autohuur vind je hier.

Wie wil kan vanochtend nog een stop maken in de voormalige keizerstad Petropolis. Dan rijd je door naar het schilderachtige platteland van de staat Minas Gerais en Tiradentes, een charmante stadje in de heuvels. Je overnacht vandaag en morgen in een prima pousada in Tiradentes.

brazilie kerkplafondDag 2 – Tiradentes en omgeving

Een ontbijtje op je gemak na het vroege vertrek van gisteren. Daarna alle tijd voor Tiradentes en omgeving. Het stadje zelf is genoemd naar een 18e eeuwse vrijheidsstrijder. Je treft er kerken uit de barokke tijd, galeries, diverse terrasjes en een prettig sfeer.

‘s Avonds kun je neerstrijken in een van de restaurants. Probeer er eens de typische gerechten uit de regio: Tutu á Mineira (een gerecht met bonen en maniok meel) of gerechten die bereid zijn met de traditionele Minas kaas.

brazilie terrasuitzichtDag 3 – Tiradentes – Sao Joao – Congonhas – Ouro Preto

Reistijd: ca. 4 uur

Vandaag na het ontbijt naar het zusterstadje Sao João del Rei met drie mooie, barokke kerken. Je kunt er ook een leuke wandeling maken langs de rivier Corrego die door het centrum stroomt en het is een prima lunchstop. In Congonhas do Campo moet je beslist stoppen bij de pelgrimskerk bovenop de heuvel. Dit is de Basilica do Senhor Bom Jesus do Matosinhos. In het naastgelegen klooster tref je de belangrijkste beeldhouw- en schilderwerken uit heel Brazilië: die van Aleijadinho. Vervolgens weer de auto in. Je komt langs Prados, bekend om zijn muzikale en leerlooiertraditie. Zoek je nog een leren jas dan zit je hier goed. Aan het eind van de dag bereik je Ouro Preto waar je ‘s avonds kunt genieten van de sfeer op straat.

brazilie plein ouroDag 4 – Ouro Preto, verblijf

Reistijd: ca. 2 uur

We laten je vandaag vrij om een wandeling te maken door de nauwe straatjes van Ouro Preto. Door de goudkoorts van weleer is de stad nu nog steeds één groot openluchtmuseum van rijk versierde barokke kerken (er zijn er meer dan 20) en gebouwen, fonteinen en pleinen. Ouro Preto, wat ‘zwart goud’ betekent wordt sinds 1980 door UNESCO beschermd, waardoor de sfeer en uitstraling uit de 17e blijft bestaan. De straten bestaan uit ongelijke kinderkoppen, goede wandelschoenen zijn handig.
‘s Middags stap je weer in de auto naar het mijnstadje Mariana. Je kunt op de weg erheen een stop maken bij de goudmijn Minas de Passagem. Je daalt in een karretje af. Beneden aangekomen (135 m diep) krijg je een rondleiding en zie je hoe het goud werd gewonnen. Eind van de middag weer terug naar Ouro Preto voor de overnachting.

brazilie saojoaoDag 5 – Ouro Preto – Belo Horizonte

Na je ontbijt check je uit en stap je voor de laatste keer in de auto voor de trip naar de stad Belo Horizonte. Hier lever je de auto in en vliegt door naar je volgende bestemming. (Dagafstand ca. 100 km, ca. 2 uur rijden).

Vlieg je naar Foz do Iguacu, dan moet je om ca. 10:30 uur op de luchthaven Confins zijn (let op, er zijn 2 luchthavens in Belo Horizonte!). We boeken je in principe op de vlucht die ca. 12:00 uur vertrekt; vlieg je door naar Manaus, dan is vertrek om ca. 16:00 uur. Mocht je de aansluiting hier niet halen, dan plannen we een nachtje hotel in Belo Horizonte extra in.

P.s. Deze bouwsteen is ook in omgekeerde volgorde te maken.

Verstuur je reisplan