Cultuurreizen Brazilie Olinda

Olinda, oh-zo-mooi!

Olinda Brazilië reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Recife - Olinda
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 126,- p.p. bij 2 personen

✓ Slenter door dit gemoedelijke historische stadje aan zee
✓ Pastelkleurige huizen, kinderkopstraatjes en charmante kerkjes
✓ Kom tot rust in een koloniaal huis met zwembad

Overnachten: 2 nachten in een koloniale pousada
Excursie: geen
Transport: transfer van luchthaven naar hotel v.v.
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

brazilie olinda uitzichtDag 1 – Aankomst Olinda

Bij aankomst op de luchthaven van Recife word je opgehaald en naar je sfeervolle casa in Olinda gebracht. De wat rommelige, maar daardoor pittoreske straten van Olinda nodigen uit voor een wandeling in de zon. Zodra je de casa uitloopt, sta je in een van de kinderkopstraatjes met pastelkleurige huizen uit de zeventiende eeuw. Een heuvel opklimmend zie je her en der charmante kerktorentjes boven het groen en de huizendaken uitsteken, met een turqoise oceaan op de achtergrond.

Sla het Franciscanenklooster niet over, er zijn prachtige schilderingen op het plafond en er wordt nog regelmatig Gregoriaans gezongen.

brazilie olinda kathedraalIn Olinda reserveren wij je verblijf in onze centraal gelegen pousada in een kleurrijke straat met kinderkopjes. Het is een sfeervol koloniaal huis, voorzien van originele ornamenten en tegeltjes. Je kamer is klassiek ingericht, maar wel voorzien van moderne gemakken, zoals tv, minibar, airco, telefoon en safe. Je kunt een duik nemen in het zwembad in de tuin en er is een bar/restaurant.

Vraag de receptie even of er nog wat bijzonders gebeurt; in zowel Recife als Olinda worden veel culturele activiteiten georganiseerd. In het weekend kun je bijvoorbeeld, net als in Salvador, in het centrum van Recife typisch Braziliaanse drumsessies bijwonen in de open lucht. Eigenlijk is het iedere avond wel ergens feest onder de klanken van een opzwepende samba.

brazilie recife jodenstraatDag 2 – Verblijf in Olinda

Vandaag kun je zelf invullen. Ook al verblijf je in Olinda, tijdens onze reis wilden wij toch wat meekrijgen van de stad Recife. Per slot van rekening versloeg de West-Indische Compagnie hier in 1636 de Portugezen en hield Prins Maurits van Nassau ze zo’n twintig jaar buiten de deur.

Er zijn nog sporen in de stad terug te vinden, zoals het Frederik Hendrik fort en het fort ‘Do Brum’ (De Bruyn), dat nu midden op een druk Braziliaans kruispunt staat. Uiteindelijk wonnen de Portugezen de stad terug en ging de korte heerschappij van ons land over een stukje Brazilië verloren. Wil je van Olinda naar de wijk Boa Viagem in Recife, dan ben je er in een kwartier met de taxi

brazilie olinda maskersDag 3 – Vertrek Olinda

Na een uitgebreid ontbijt kun je -afhankelijk van je vertrektijd- nog een duik nemen in het zwembad. Hierna vertrek je naar je volgende bestemming.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Dagtrip eiland Itamaraca

Reissom: € 176,- p.p.
Inbegrepen: dagtrip naar het eiland Itamaraca

Een extra dag in Olinda geeft je de mogelijkheid het schiereiland Itamaraca te bezoeken. Bezienswaardigheden hier zijn de ruïnes van Fort Oranje, een ‘zeekoe-research center’ (daar ben je vast nog nooit geweest..), het oudste kerkje van Brazilië en authentieke dorpjes. Ook ligt hier nog de Trilha das Holandeses, een pad wat vroeger door de Nederlanders werd gebruikt om van het Fort naar het stadje Vila Velha te komen.

Nu is Vila Velha een slaperige nederzetting met opa’s op bankjes, dominoënde mannen op het plein en vrouwen die de was ophangen. Als je die sfeer hebt gevoeld, is je Itamaraca trip geslaagd.

Welke optie wil je aanvragen?

Olinda, oh-zo-mooi!
Dagtrip eiland Itamaraca
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan