strand reizen brazilie zandduinen zwemlagunes

Zandduinen en zwemlagunes

Porto Galinhas

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Porto Galinhas
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 362,- p.p. bij 2 personen

✔ 12 kilometer lang wit zandstrand vol met palmbomen
✔ Een comfortabele pousada met zwembad aan zee
✔ Een koraalmuur voor de kust
✔ Optionele dagtrip naar Itamaraca, met dorpjes en de ruïnes van Fort Oranje

Overnachten: 3 nachten in een pousada aan het strand
Excursie: geen
Transport: retourtransfer van Olinda/Recife naar Porto Galinhas
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

brazilie porto galinhas jangadasDag 1 – Recife – Porto Galinhas

Afhankelijk van je programma word je in Recife op de luchthaven of bij je hotel opgehaald voor de transfer naar Porto Galinhas, een rit van ongeveer anderhalf uur. Na een kwartier verlaat je definitief de stedelijke bebouwing en kom je terecht in glooiende groene velden die gebruikt worden voor de verbouwing van suikerriet. Porto Galinhas was ooit een klein vissersdorpje, maar is nu een dorpje vol souvenierwinkeltjes, barretjes en restaurantjes. De hotels liggen bijna allemaal buiten het dorp aan het langgerekte strand.

Je verblijft in een pousada direct aan het strand op ongeveer 2 kilometer lopen van het dorp. De receptie en de kamers zijn aangekleed met kleurige doeken en andere vrolijke decoraties. Je kamer heeft airconditioning, tv, telefoon en minibar. Op je balkon of veranda hangt je hangmat al klaar.

brazilie porto galinhas buggyverhuurDag 2 en 3 – Porto Galinhas

Vandaag vrij om te genieten van zon, zee en strand. Maak een strandwandeling, lees een boek in een hangmat, of ga zwemmen in een van de natuurlijke lagunes. Kleine zeilbootjes, jangada’s, liggen er genoeg voor de kust en brengen je er naar toe.

Ook kun je vandaag een buggy huren (met of zonder chauffeur) om de mooie omgeving te verkennen. Wanneer je de bewoonde kustlijn verlaat en het binnenland inrijdt, word je omringd door duinachtig landschap vol met palmbomen. Toen wij hier waren dachten we in een palmenkwekerij beland te zijn! De buggy’s zijn snel en liggen laag aan de grond, het is een belevenis om over het zand te rijden en tegelijkertijd is het heerlijk om in de open lucht te zijn en de warme wind te voelen.

’s Avonds betaal je een paar dollar voor een taxi naar het dorp waar je keus hebt uit verschillende (vis)restaurants. De winkels zijn ’s avonds open dus na het eten kun je door de straten slenteren, je eten laten zakken en wellicht nog ergens een afzakkertje pakken. Overal in het straatbeeld zie je afbeeldingen van kippen, verwijzend naar de naam van dit dorp.

strand reizen brazilie buggytourDag 4 – Porto Galinhas- Recife

In de loop van de dag word je opgehaald bij de pousada en teruggebracht naar Recife. Daar word je afgezet bij je accommodatie of bij de luchthaven, afhankelijk van je verdere reisprogramma.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan