Rondreis Brazilië: Salvador

Opzwepend Salvador

Overnachtingen in Salvador de Bahia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Salvador
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 132,- p.p. bij 2 personen

Salvador’s cocktail van ritmische drumsessies en capoeira dansers, bondgekleurde klinkerstraten en een mix aan culturen smaakt al jaren en maakt Salvador de Bahia voor ons de kleurrijkste stad van Brazilië.

De Portugezen haalden in de 17e eeuw Afrikaanse slaven naar dit gebied om op de plantages te werken. De mengeling van hun Afrikaanse cultuur met indiaanse, Portugese en Afrikaanse invloeden heeft de stad een unieke identiteit gegeven. Inmiddels is Salvador uitgegroeid tot een miljoenenstad waar hypermoderne flatgebouwen in de buitenwijken afgewisseld worden met arme favella’s die het centrum binnenkronkelen. Na de rustige binnenlanden of het moderne zuiden van Brazilië, kan deze rommelige en drukke stad best even wennen zijn. De unieke identiteit van Salvador vind je vooral terug in het de historische wijk Pelourinho. Wandelend door de koloniale straten voel je de bijzondere sfeer aan alle kanten: in de muziek op straat, de geuren die uit de restaurants op je af komen en de vrolijkheid van de Bahianen.

Om de kleurrijke wijk Pelourinho optimaal te kunnen beleven, reserveren wij aan de rand van deze wijk een karakteristieke pousada voor je. Binnen een paar minuten wandel je naar het culturele hart van Salvador.

Overnachten: 2 nachten in een pousada in Pelourinho
Excursie: geen
Transport: privétransfer luchthaven - hotel
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • autohuur

  • Bij te boeken excursies: één uur capoeira workshop, één uur percussieles in Cantina da Lua, cruise per zeilboot naar Itaparica eiland.

  • entreegelden

  • maaltijden naast het ontbijt

  • fooien

brazilie salvador voorgevel

Uitzicht vanaf je balkon

Dag 1 – Aankomst Salvador

Na aankomst op de luchthaven word je opgewacht en gebracht naar je karakteristieke pousada aan de rand van Salvador’s wijk Pelourinho. Achter de kleurrijke gevel van je pousada liggen enkele comfortabele kamers die naast een moderne douche en comfortabel bed voorzien zijn van een minibar, telefoon en safe. Sommige kamers beschikken over een balkon, terras of veranda.

Afhankelijk van je aankomsttijd heb je nog een volle middag om – op het ritme van Salvador – de stad te ontdekken. Binnen 5 minuten lopen sta je midden in de gezelligheid van het historische centrum. De receptie van je pousada is behulpzaam: ze geven je graag tips over waar je moet zijn en zijn oplettend. Toen wij ‘s avonds het centrum in gingen, werd aangeraden waardevolle spullen in het hotel te laten.

brazilie salvadorDag 2 – Een dag in de Pelourinho, Salvador

Begin je dag zoals de locals met een sterke Braziliaanse koffie op de Praça da Sé, het historische plein midden in het oude centrum van Salvador de Bahia. Het goud blinkt je tegemoet in de kerk van São Francisco. Dan loop je over kinderkopjes langs pastel huizen en kunstenaarsateliers naar het plein Largo do Pelourinho, waar slaven vroeger werden gekeurd en verhandeld. Op de Largo ligt Senac, een prima lunchrestaurant, heel betaalbaar want het eten wordt klaargemaakt door studenten.

Wat misschien nog het meest opvalt is het levensritme van de Bahianen. Wanneer je in de stad aankomt ‘val’ je meteen in de relaxte sfeer. Inwoners van de stad maken een praatje op straat, zitten op de stoep voor hun winkel van de zon te genieten of liggen lui in een hangmat voor hun huis. Eigenlijk een raar gezicht als je bedenkt dat dit een stad is met 3 miljoen inwoners!

brazilie salvador pelourinhoDag 3 – Vertrek Salvador

Na een uitgebreid ontbijt met uitzicht op de tropische tuin bij je pousada heb je nog tijd om Salvador in te duiken of verlaat je (helaas) de ritmische stad.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Cruise naar Itaparica eiland

Reissom: € 98,- p.p.
Inbegrepen: dagcruise per zeilboot langs kleine eilandjes met een bezoek aan Itaparica

Salvador ligt aan de baai van Todos os Santos. Wil je naast Pelourinho ook de omgeving van Salvador verkennen, dan kunnen wij ook een cruise per zeilboot door de baai van Todos os Santos voor je regelen. Je vaart dan langs kleine eilandjes naar Itaparica. Het water schittert, er waait een briesje en de kapitein zet gezellige Braziliaanse muziek op. Op Itaparica maak je een wandeling door het gelijknamige dorpje op dit eiland en ga je lunchen in een van de restaurantjes aan het strand. Daarna bezoek je Sao Lourenco, een van de oudste kerkjes van Brazilië. In onze wintermaanden staan in Itaparica vurige rode bloemen in bloei die overal zichtbaar zijn. Je bezoek eindigt bij waterbronnen waarvan gezegd wordt dat ze verjongende krachten hebben. Die komen wel van pas als je ‘s avonds nog in het swingende Salvador de Bahia uit wilt gaan…

Aanvang: dagelijks vanuit je hotel. Duur: ong. van 08:00 uur tot 17:00 uur.

Salvador is capoeira

Reissom: € 93 p.p.
Inbegrepen: capoeira workshop

In Salvador de Bahia vind je nog steeds duidelijk sporen terug van de Afrikaanse cultuur die de slaven meebrachten. Tijdens je reis kom je onherroepelijk in aanraking met (bij-)geloof, de pittig gekruide keuken van Bahia, veel ritmische muziek die overal te horen is, opvallende kleding en misschien ook wel met één van de talrijke festivals. Want ondanks het zware leven van veel Bahianen wordt er – misschien wel daardoor – veel gefeest.

Ook overduidelijk aanwezig in Salvador is ‘capoeira’, een mix van dans en vechtsport uit de tijd van de slaven. Op de pleinen en stranden van Salvador wordt capoeira vaak in het openbaar beoefend. Als je wilt, regelen we een workshop voor je waarin je zelf in een uur ook de beginselen van capoeira onder de knie krijgt. Schud die spieren maar los en geef je over aan de ritmes van de trommels. Of je nu zelf gevoel voor ritme hebt of niet, iedereen wordt aangestoken door het enthousiasme getrommel.

Verblijf in een sfeervolle koloniale pousada

Reissom: € 247,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een 2-persoonskamer met ontbijt op de kamer, transfer bij aankomst.

Wil je liever middenin de wijk Pelourinho overnachten, kies dan voor onze special stay accommodatie. Je kiest niet zozeer voor extra comfort, maar juist voor extra sfeer. Onze special stay accommodatie is een pousada met slechts enkele kamers, allemaal gedecoreerd in een ander thema uit de koloniale tijd. De kamers hebben hoge plafonds en sfeervolle meubelen en decoraties die passen bij de koloniale stijl. Het hartelijke ontvangst en de kleinschaligheid van de pousada zorgden ervoor dat wij ons hier al snel thuisvoelden.

Welke optie wil je aanvragen?

Opzwepend Salvador
Cruise naar Itaparica eiland
Salvador is capoeira
Verblijf in een sfeervolle koloniale pousada
x

Verstuur je reisplan