Je eigen Brazilië-reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele Brazilië-reizen van een aantal dagen, verspreid door het land. Door ze te combineren, kun je je eigen Brazilië-reis samenstellen. Ook kun je een van onze individuele Brazilië-rondreizen kiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Brazilië-specialisten Nelleke en Elbrich helpen je graag verder.

 

Kies een regio

1 Zuid-Brazilië-reizen

Brazilië-reizen: Rio de Janeiro, Ilha Grande, Paraty, Ouro Preto en Foz de Iguaçu

Flaneer over de Copacabana met een lekkere cocktail en het Christusbeeld op de achtergrond. Bezoek de watervallen van Foz do Iguaçu vanaf de Braziliaanse en Argentijnse kant. Wandel in de voetsporen van het verleden in Ouro Preto of Paraty of zeil in een sooner langs de groene kustlijn.  Combineer deze afwisselende bouwstenen en minimaliseer je binnenlandse vluchten.

2 Centraal-Brazilië-reizen

Brazilië-reizen: Brasilia, Amazone en Pantanal

Brazilië is een echte natuurbestemming. In de Amazone verblijf je diep in de jungle in een ecologische lodge, met kamers gemaakt van palmbladeren, riet en hout.  Met een gids trek je door de bush. De Pantanal is minder bekend, maar wel het grootste wildlifegebied van Zuid-Amerika en dus een goede plek om kraanvogels, capibara’s (een soort cavia ter grootte van een varken) of kaaimannen tegen te komen. Je verblijft in een ranch en samen met de eigenaar verken je het ruige gebied. De binnenlandse vluchten kun je goed opbreken om de bijzondere architectuur van Brasilia te ontdekken.

3 Noordoost-Brazilië-reizen

Brazilië-reizen: Salvador, Chapada de Diamantina, Tinharé, Olinda, Porto de Galinhas en Fernando de Norhonha

In Brazilië heb je meer dan achtduizend kilometer strand, dus het is logisch om je reis te starten of te eindigen aan de kust. Wij kiezen voor kleurrijke pousada’s in kleine vissersdorpen of voor een tropisch palmeiland nét voor de kust. Sambamuziek weerklinkt uit strandbarretjes en met een beetje geluk spot je in de verte opspringende dolfijnen. Duikliefhebbers kunnen naar Fernando de Noronha, een tropisch eiland omringd door koraalriffen, scheepswrakken en een onderwaterwereld bewoond door haaien, zeeschildpadden en ontelbare kleurrijke vissen. Natuurliefhebbers wandelen door de kloven, langs watervallen en naar vergezichten in het park Chapada de Diamantina.

Hoe ziet een reis door Brazilië eruit?

Brazilië is de perfecte bestemming voor een afwisselende reis. Doordat het land 204 keer zo groot is als Nederland, kent het duidelijke verschillen tussen het noorden, midden en zuiden. In Zuid Brazilië vind je watervallen, koloniale steden, stranden en het bruisende Rio. Centraal Brazilië staat bekend om de Amazone, de Pantanal wetlands en het architectonische Brasilia. Het Noordoosten heeft tropische stranden, koloniale steden en een ruig berggebied. Tijdens je Brazilië reis verplaats je je tussen deze gebieden met binnenlandse vluchten.

Het beste klimaat voor een Brazilië reis is het hele jaar door. Het grootste deel van Brazilië ligt in de tropen dus grote kans dat er tijdens je reis een bui gaat vallen. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe groter de tempratuurverschillen kunnen worden. Reis je in onze zomer houd er dan rekening mee dat er neerslag kan vallen in het noordoosten. In de Amazone en Pantanal is het dan juist weer beter weer. Er valt dan minder neerslag in omgeving Rio de Janeiro waardoor een bezoek aan de tropische stranden aan te raden zijn.

Het is gemakkelijk om Brazilië op te splitsen in drie regio’s, namelijk Zuid Brazilië,  Centraal Brazilië en Noordoost Brazilië. Voor deze verschillende regio’s laten we graag de plekken zien die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw droomreis door Brazilië!

Zuid Brazilië

brazilie watervallen

Een reis door Brazilië begint vaak in Zuid Brazilië. De meeste reizigers vliegen met KLM en hebben een directe vlucht naar Rio de Janeiro. In deze bruisende stad trap je langs de Copacabana en Ipanama. De Nederlandse gids vertelt je over de geschiedenis en bijzondere plekken langs de route. Tijdens de fietstocht zie je het Christusbeeld boven de stad uittorenen. Een bezoek aan dit wereldwonder mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Rio. Naast het indrukwekkende beeld heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Je kunt er ook voor kiezen om je KLM vlucht uit te breiden met een aansluitende binnenlandse vlucht naar de watervallen van Iguazu. Wel zo fijn als de reis in Rio wilt eindigen en rechtstreeks terug naar huis wilt vliegen. Vanaf de Braziliaanse kant heb je zicht op de 275 watervallen die naar beneden spetteren. In Argentinië sta je boven de watervallen en wordt je nat van het gespetter.

Nabij Rio vind je langs de Costa Verde, groene kust, het tropische eiland Ilha Grande. Een ideale afsluiter van je reis. Wandel van strand naar strand of door de jungle, diner met je voeten in het zand en snorkel in helderblauw water. Cultuur snuif je op in het stadje Paraty waar je slentert door de smalle straten met kleurrijke huizen. Combineer dit met een kanotocht langs de kust. Wil je meer cultuur opsnuiven en leren over de geschiedenis van de goudkoorts, dan raden wij je aan om Ouro Preto en Tiradentes op te zoeken.

Centraal Brazilië

brazilie amazone lodege

Iets wat niet mag ontbreken tijdens je Brazilië reis is een bezoek aan centraal Brazilië. Veel reizigers bezoeken de Amazone en slapen in lodge midden in het regenwoud. Met het enige vervoersmiddel in de Amazone, een boot, vaar je door de vele waterwegen op zoek naar wild. Ook wandelde wij door de dichte jungle en verbaasde wij ons dat de gids niet verdwaalde!

Wil je veel wild spotten dan raden wij je aan om naar de Pantanal af te reizen. Dit is het grootste wildlife gebied van heel Zuid Amerika. Je overnacht op een fazenda, boerderij waar je te paard, voet, of tractor het natuurgebied verkent. Kies je voor een bezoek aan de Zuid Pantanal dan combineer je het bezoek aan de fazenda met een bezoek aan Bonito. Hier raden wij het riviersnorkelen in de jungle aan. Onder water zie je tropische vissen en boven water zie je apen van boomtop naar boomtop slingeren. Omdat veel vluchten via Sao Paulo of Brasilia gaan is een tussenstop in Brasilia een aangename afwisseling om de architectuur van Oscar Niemeyer te bezichtigen.

Noordoost Brazilië

Het noordoosten van Brazilië is voor veel reizigers een plek om hun reis af te sluiten aan het strand. Vaak wordt dit gecombineerd met een bezoek aan de stad Salvador. Deze stad heeft Afrikaanse invloeden en staat vooral bekend om de koloniale gebouwen, pittoresk stadscentrum en vooral veel sfeer op straat. Dit laatste zagen wij terug in capoeira op straat en de stoet muzikanten die ’s avonds in het stadscentrum. Een bezoek aan Salvador combineer je met een ontspannen strandverblijf. Dit kan op het tropische eiland Tinharé of ten noorden van Salvador in Itacimirim. Wil je nog wat actiefs doen, reis dan af naar Chapada de Diamantina en wandel naar watervallen en vergezichten.brazilie comfort salvador

Naast Salvador vinden wij een bezoek aan het noordelijk gelegen Olinda ook erg bijzonder tijdens onze Brazilië reis. Hier vind je Nederlandse invloeden uit de tijd van de kolonisatie zoals straatnamen, gebouwen en een museum. Ondanks dat Rio dé plek is om carnaval te vieren, kunnen ze er in Olinda ook wat van! Hier dans je tussen de lokale bevolking mee op het ritme van de Samba. Sluit je verblijf in Olinda af met een strandverblijf in Porto de Galinhas.

Wil je je Brazilië reis combineren met duiken? Ga dan zeker naar het eiland Fernando de Noronha. 360 km gelegen van het vasteland is dit een wahala voor duikers. Wij spotte er verschillende soorten haaien, dolfijnen en kleurrijke vissen. Het grootste gedeelte van het eiland is natuurgebied en hier vind je wandelroutes naar witte zandstranden en ruige kliffen.

Torenhoge zandduinen, kleurrijke zonsondergangen en een laid-back sfeer vind je terug in Jericoacoara, ook wel Jeri genoemd. Het fijne van de reis hier eindigen is dat je vanuit het nabij gelegen Fortaleza rechtstreeks naar Amsterdam vliegt.