brazilie-team-riksja-travelWie zijn wij?

Over Riksja Brazilië

Riksja Brazilië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

Brazilië reisspecialist - DaynaDayna Smith reisspecialist Brazilië

Riksja betekent voor mij….
……..een bijzondere manier van reizen waarbij je verbonden wordt met andere culturen en mooie bestemmingen! Ik ben altijd op zoek naar de minder bekende plekken als ik op reis ben en verdwaal maar al te graag. Je weet nooit wat je dan kunt beleven..

Geluksmomentjes betekenen voor mij met de blote voetjes in het zand, in een laidback sfeer omringd door een groene en heuvelachtige omgeving zoals op Ilha Grande. Baai baai eiland, hallo Paraty combineert een relaxt en tropisch eiland waar je ’s avonds verse sappen en caipirinha’s kunt krijgen met een koloniale stad waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

 

Reisspecialist Riksja Brazilië - Demi BokernDemi Bokern reisspecialist Brazilië

Latijns-Amerika is voor mij…
…een continent waar vele dromen zijn uitgekomen en wat mijn lievelingsstuk(je) op aarde is. Van de bruisende steden als Buenos Aires en Medellín tot de kleurrijke parels als Arequipa en Popayán. Van de magische natuurwonderen als de Iguazu watervallen, Patagonië, Amazone en Galapagos tot landschappen als spookachtige jungles, tropische stranden, uitgestrekte ‘campos’ en oranjerode woestijnen. Niet alleen wanneer je de grens overgaat, maar ook als je van de ene plaats naar de andere reist, heb je telkens het gevoel in een andere wereld te belanden. Zo veelzijdig is Latijns-Amerika met haar hartverwarmende en temperamentvolle latino’s.

 

brazilie begeleidingOnze partner ter plaatse

In Brazilië werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Brazilië reis, in goede handen bent.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.