Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Brazilië specialistWie zijn wij?

   Over Riksja Brazilië

   Riksja Brazilië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

   Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

   Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

   brazilie online nellekeNelleke Bloem

   Reisspecialist Brazilië

   Toen ik op mijn 16e voor het eerst in het vliegtuig stapte wist ik gelijk dat ik dit veel vaker wilde doen; vliegen naar spannende bestemmingen, cultuur opsnuiven en het land ontdekken. Deze reis was de aftrap van vele reizen die volgden en na mijn studie heb ik zelfs 2,5 jaar gereisd en gewerkt op verschillende continenten. Terug in Nederland wilde ik maar één ding, werken in de reisbranche en mijn enthousiasme overbrengen op anderen.

   Tijdens een reis ben ik vooral op zoek naar het onbekende. Het liefst reis ik van de gebaande paden af op zoek naar bijzondere plekjes of ontmoetingen. Daarom spreekt de bouwsteen naar de Pantanal me erg aan. Met een huurauto zelf de bijzondere plekjes ontdekken in het grootste ‘wildlife’ gebied van Zuid Amerika.

   wie zijn wij anneloesAnneloes Duine

   Reisspecialist Brazilië

   Ontdekken, zien en beleven zat er al jong in. Een speurtocht met knapzak op mijn schouder, stedentrips tijdens mijn studie en een jaar wonen en werken in het buitenland. Mijn keuze stond vast. Ik wilde werken in het toerisme. Mijn (kinder)droom werd werkelijkheid toen ik aangenomen werd bij Riksja Travel; een bedrijf waar ik met enthousiasme kan vertellen over mijn reiservaring en reizigers kan helpen puzzelen aan hun unieke reis.

   Het leukste vind ik kennismaking met de lokale bevolking. Dit maakt mijn reisbeleving ècht. Bij Riksja Travel wordt gezocht naar reisonderdelen die deze ontmoeting mogelijk maken. Hierdoor beleeft iedereen zijn/haar reis weer anders. Dat maakt reizen zo leuk! Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze reizigers? Je kunt het lezen op onze travelnotes.

   brazilie begeleidingOnze partner ter plaatse

   In Brazilië werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

   Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Brazilië reis, in goede handen bent.

    

   Reizen met Riksja Travel

   Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

   Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.