brazilie-team-riksja-travelWie zijn wij?

Over Riksja Brazilië

Riksja Brazilië is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Brazilië reisspecialist - ElbrichElbrich Bosch reisspecialist Brazilië

Brazilie is voor mij…
……speciaal, met name door de mensen. Wereldstad Rio wilde ik altijd al een keer bezoeken en het heeft mijn verwachtingen overtroffen, net als alles in dit land. De veelzijdigheid die het land te bieden heeft en de vriendelijke Brazilianen zorgen ervoor dat Brazilië een speciaal plekje in mijn hart heeft veroverd.

Waarom werk je na al die jaren nog steeds bij Riksja? Op kantoor hangt een positieve sfeer en allemaal willen we iets bijzonders neerzetten. Met Riksja ga je niet alleen ‘op vakantie’ maar leer je een land écht kennen. Ik vind het interessant om met andere culturen in aanraking te komen en geloof dat het de mens bewuster maakt. Nog elke dag help ik onze reizigers met passie aan een reisavontuur om niet meer vergeten.

 

Brazilië reisspecialist - DaynaDayna Smith reisspecialist Brazilië

Riksja betekent voor mij….
……..een bijzondere manier van reizen waarbij je verbonden wordt met andere culturen en mooie bestemmingen! Ik ben altijd op zoek naar de minder bekende plekken als ik op reis ben en verdwaal maar al te graag. Je weet nooit wat je dan kunt beleven..

Geluksmomentjes betekenen voor mij met de blote voetjes in het zand, in een laidback sfeer omringd door een groene en heuvelachtige omgeving zoals op Ilha Grande. Baai baai eiland, hallo Paraty combineert een relaxt en tropisch eiland waar je ’s avonds verse sappen en caipirinha’s kunt krijgen met een koloniale stad waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

 

Reisspecialist Riksja Brazilië - Demi BokernDemi Bokern reisspecialist Brazilië

Latijns-Amerika is voor mij…
…een continent waar vele dromen zijn uitgekomen en wat mijn lievelingsstuk(je) op aarde is. Van de bruisende steden als Buenos Aires en Medellín tot de kleurrijke parels als Arequipa en Popayán. Van de magische natuurwonderen als de Iguazu watervallen, Patagonië, Amazone en Galapagos tot landschappen als spookachtige jungles, tropische stranden, uitgestrekte ‘campos’ en oranjerode woestijnen. Niet alleen wanneer je de grens overgaat, maar ook als je van de ene plaats naar de andere reist, heb je telkens het gevoel in een andere wereld te belanden. Zo veelzijdig is Latijns-Amerika met haar hartverwarmende en temperamentvolle latino’s.

 

Nelleke Bloem product manager Brazilië

Wat is het engste wat ik ooit tijdens een Riksja reis gedaan heb?
Tijdens elke reis probeer ik ergens te duiken. In Brazilië kon ik duiken in de Pantanal maar moest ik wel eerst 70 meter afzakken in een grot. De duik was niet heel spectaculair maar de tocht terug wel! De enige manier omhoog was via het touw waarmee ik naar beneden abgeseiled was. Centimeter voor centimeter trok ik mezelf om hoog met als enig referentiekader de muren in de verte om me heen. Na anderhalf uur bungelen aan een touw en 70 meter hoger zag ik moe maar super voldaan het zonlicht weer.

 

brazilie begeleidingOnze partner ter plaatse

In Brazilië werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Brazilië reis, in goede handen bent.

 

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil me meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Family en Riksja Travel.