Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Brazilië reisverslagen - bettyAnderen over ons

   Reisverslagen Riksja Brazilië

   Op deze pagina hebben we reisverslagen geplaatst van reizigers die met ons naar Brazilië zijn geweest. We hopen dat je door het lezen van deze stukjes niet alleen een beeld krijgt van Brazilië zoals wij het beleefd hebben, maar ook een impressie van het land zoals onze reizigers het ervaren hebben.

   Wellicht dat onderstaande reacties je helpen bij het samenstellen van je reis en/of de route. Besef wel: elke reis is weer anders en uniek. Maar dat je enthousiast terugkomt uit Brazilië, dat weten we eigenlijk wel zeker.

   Heb je ook een reisverslag gemaakt of een eigen website ontworpen en wil je je ervaringen delen, dan zouden we het leuk vinden om deze op onze e-mailinfo@brazilieonline.nl te ontvangen. Zelfgemaakte foto’s stellen we ook erg op prijs, de leukste plaatsen we dan hier.

   brazilie roelofs verslagBrazilië algemeen

   De kennismaking met een manier van leven welke totaal anders is dan de onze. De Braziliaan ‘leeft’ op straat en maakt er muziek. Hij lijkt tevreden te zijn met het (in materieel opzicht) weinige dat hij heeft. Hij is vriendelijk en heel gastvrij.
   De watervallen van Foz do Iguacu waren schitterend maar de plaats zelf is een ongezellige en grauwe stad. Het meest indrukwekkend vonden we de natuur in de Amazone. Achteraf hadden we ook nog graag de Pantanal bezocht.
   In Canoa Quebrada maakten we iets bijzonders mee. We hoorden muziek uit een kerkje aan het eind van de straat komen en staken onze hoofden om de hoek. We werden uitgenodigd om binnen te komen. Iedereen was blij dat we er waren en we werden omheldsd en er werd hand in hand gezongen. Een onvergetelijke kennismaking met de hartelijkheid en de gastvrijheid van de Braziliaan!
   Reisverslag Rene en Marlies Roelofs

   We hebben een fantastische vakantie gehad. Het is moeilijk te zeggen wat het leukste was. De mensen, het eten, de muziek, de luxe van een maand weg zijn, eigenlijk was alles perfect. Het reizen met jullie organisatie is erg goed bevallen. Het is heerlijk ontspannend als je niet hoeft te denken aan waar je volgende hotel zal zijn en er op ieder vliegveld iemand staat om je op te pikken.
   Reisverslag Lennart de Jong

   brazilie salvadorvrouwen3-Weekse Go Brasil rondreis

   Voor mij was het al de derde keer dat ik een rondreis maakte door dit betoverende land, en het zal ook zeker niet de laatste keer geweest zijn.
   Zoals de meesten zijn wij gestart in Rio, vervolgens hebben wij een drietal dagen doorgebracht in Paraty, een klein maar overgezellig vissersdorpje gelegen tussen Rio en Sao Paulo. Het verblijf in Paraty was echt proeven van het Braziliaanse leven. Het bezoek aan de watervallen van Foz was een hoogtepunt in de hele reis. Vooral de Argentijnse zijde was indrukwekkend, alhoewel de waterstand deze tijd van het jaar niet optimaal was.

   Het bezoek aan het amazonegebied overtrof alle verwachtingen. Een uitstekende lodge, adembenemende uitstappen in de jungle en de ervarenheid van de gids waren absolute pluspunten.
   Salvador een prachtstad met vooral Afrikaanse invloeden, tal van prachtige kerken, pleinen en steegjes is een bezoek zeker meer dan waard. En tenslotte het eiland Tinhare, een oase van rust en een plaats waar een mens echt kan relaxen na een toch wel zware reis. Ook hier weer de typische Braziliaanse gastvrijheid van de plaatselijke bevolking.

   Al bij al een geweldige reis en het mag gezegd zijn dat uw organisatie een pluimpje verdiend. Ik zal ze iedereen aanbevelen. Reisverslag Leo Wouters

   brazilie ferry ilha grandeBouwsteen “Eiland hopping en Paraty” (in omgekeerde volgorde)

   Bij Paraty werden we op een van de grootste en mooiste boten afgezet en maakten wij een dagtocht kriskras door de baai van Paraty. 4x werd aangemeerd en kon er gezwommen worden en aangezien het een prachtige zonnige dag was gaf dit ook de zo broodnodige verkoeling. Vanuit Paraty langs de kust over een kronkelende weg naar Angra dos Reis, voor de veerboot die ons binnen 1,5 uur naar Ilha Grande zou brengen. Een vriendelijke ontvangst in de pousada valt ons ten deel en de kolibries vliegen hier af en aan. Heerlijk rustig gelegen aan de rand van het dorpje. We genieten hier op het eiland daadwerkelijk van zon, zee en strand + caipirinha.

   Een beter verblijf in Brazilië hadden we ons niet kunnen wensen. Ondanks wat kleine oneffenheden werden deze zonder veel moeite en correct opgelost. Dingen die ons opgevallen zijn: men spreekt over het algemeen geen of slecht engels, we vonden het ‘opvallend’ schoon zowel in steden als op het platteland en de kust, het is er voor ons west Europeanen nog steeds goedkoop, graffiti ontbreekt en heeft er nog niet z’n intrede gedaan, we hebben ons geen moment onveilig gevoeld en we zijn (wederom) bijzonder gecharmeerd geraakt van al die vriendelijke goedgemutste mensen.
   Reisverslag Theo Alberts

   brazilie meisje met piranhaBouwsteen “Kano’s en kaaimannen in de Amazone” 

   Het piranha vissen en kaaimannen zoeken was het meest bijzondere van onze reis. In een kleine kano met z’n vieren (inclusief gids en stuurman) gaan vissen. We waren redelijk succesvol, 12 stuks gevangen. Tijdens het aansluitende bezoek bij de rubbertapper werden de vissen voor ons bereid. Ze waren heerlijk. Het zoeken van kaaimannen verliep de eerste avond niet geheel volgens plan. Het was bijna volle maan en onbewolkt, waardoor de kaaimannen snel wegdoken als wij te dichtbij kwamen. De volgende avond het nog een keer geprobeerd Deze keer was het licht bewolkt. Nu waren we succesvoller en twee jonge kaaimannen van ongeveer 20 centimeter werden aan ons getoond. De moeder bleef op gepaste afstand. Zeer bijzondere ervaring.
   Reisverslag Johanna Garming

   brazilie jordi auto

   Jordi uit Lisse bij de huurauto

   Bouwsteen “Langs kokospalmen en vissersdorpjes”

   We zijn vanuit Olinda zelf naar het zuiden gereden in een huurauto. Leuke ervaring, hoewel het weer niet altijd meewerkte. Eigenlijk hebben we daardoor twee dagen weinig kunnen doen. Hoewel er in sommige plaatsjes nu ook weer niet zoveel te beleven was… Penedo bijvoorbeeld blonk uit in stilte en rust (ook wel een dagje lekker; kun je wassen, luieren en heel veel yahtzee spelen…). De ritten tussen suikerriet en kokospalmen door, parallel aan de kust, waren echt prachtig. Leuk om het land ook eens zo te zien, in plaats van vliegen. De mensen, het landschap, de prachtige kust, je krijgt er echt een idee en een gevoel bij.
   Reisverslag Jordi Kerkum

    

   Leukste van de reis…..

   – Het avontuur en de variaties. Van het feesten met oud en nieuw in Rio tot de jungle in de Amazone tot de luxe strandvakantie was geweldig!!
   – Foz do Iguacu, immens om te zien. Echt iets wat je gezien MOET hebben. We hadden dan ook schitterend zonnig weer en dat maakt het ook bijzonder om te zien.
   – Salvador stad, omdat het een enerverende ervaring was. Een hele mooie sfeervolle stad met een eigen identiteit en af en toe een beetje angstig.
   – De Amazone! Ik houd van natuur en avontuur. En er was elke dag iets te doen. Geen moment verveeld.
   – De Amazone, reden: de sfeer van de omgeving en de dieren en de vogels.
   – Salvador en dan met name de wijk Pelourinho, vanwege de gezelligheid met live-muziek elke avond! Wandelen in de Chapada Diamantina, vanwege de schitterende natuur en afwisseling nar 2 weken stad.
   – De afwisseling tussen de verschillende streken is indrukwekkend in zo’n groot land! Maar met kop en schouders stak de jungle van de Rio Negro er wel boven uit.

   Stel je eigen reis samen met bouwstenen
   korte Brazilië reizen of Brazilië rondreizen